Jeg er i den grad til makrofotografering. Elsker at gå på opdagelse med mit kamera påsat et macro objektiv. Der er så utrolig mange ting man kan fange og som får en helt anden og spændende dimension når det bliver macro. Jeg er mest til insekter- og blomster når jeg laver macro og jeg kan altid finde nyt at “jagte”.

Mit eget udstyr og det objektiv som jeg virkelig elsker, er Canons EF 100mm f/2.8L Macro IS USM – det har bragt mig rigtig mange gode timer og rigtig mange gode motiver.

Engang imellem er det sjovt at prøve noget andet, så jeg har fået mulighed for at låne et Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM. Ikke at jeg på forhånd regnede med, at der ville være kæmpe stor forskel på de 2 objektvier, men jeg må indrømme, at det alligevel er blevet til både for og imod.

fokuspunktet

Jeg synes, at mit 100mm tegner skarpere end 180mm’eren gør og fokuspunktet føler jeg også, at jeg har nemmere ved at ramme fuldstændig plet, når jeg bruger min 100mm. Jeg skulle vende mig til at arbejde med 180mm’eren, ikke at det nødvendigvis er et minus, men det krævede lidt tilvænning.

Et kæmpe plus som jeg oplevede ved 180mm’eren, er at man af gode grunde, er et stykke længere væk fra det man gerne vil fotografere. Specielt når det er insekter man vil fotografere, så er det guld værd, at man ikke skal helt op i hovedet på den lille blomsterflue. Hvilket ofte skræmmer dem væk og tilbage står man så med intet at fotografere.

en disciplin at fotografere

Det kan i den grad virkelig være lidt af en disciplin at fotografere insekter, de har det med at bevæge sig temmelig meget  og med en 100mm kommer man meget tæt på og kan hurtig skræmme. Jeg har tit fjernet min modlysblænde på min 100mm, så jeg ikke kommer så tæt på igen. Tilbage til den 180mm jeg har lånt, så er den virkelig skøn at bruge, når det decideret er insekter man vil fotografere. Jeg kunne arbejde uden at forstyrre de små væsner og fik nemmere nogen skud i kassen. Det skal lige pointeres, at jeg altid kun fotograferer levende insekter, aldrig døde, frosset osv.

Vil jeg anbefale 180mm’eren…..Ja, det vil jeg faktisk – det er et dejligt objektiv at arbejde med, men det skal også siges at jeg ikke føler det kan erstatte min 100mm. The big question er så om det er lige overkill nok at have 2 macro objektiver:-)?

Her er lidt billeder fra første test-dag med 180mm’eren.

Herunder nogle af de byer i Østjylland vi har fotograferet i:

Indhold